نحوه ساخت و استفاده از دیتا گرید در پاور فرم
اگر اطلاعاتی دارید که به صورت طبقه بندی شده هستند و باید آنها را به صورت جدول های مشابه در کنار یکدیگر بچینید دیتاگرید به چشم می آید.
این اطلاعات جدولی و تکرار شونده هستند که از نظر نوع اطلاعات شبیه یکدیگر نیست اما ماهیت، چارچوب و ساختاری مشابه دارند. به طور مثال در ساخت رزومه کارمندان در BPC Power Form شیرپوینت در کنار نام و نام خانوادگی جدولی را ایجاد کردیم که برای درج تجارب کاری کارمندان در شرکت های دیگر بود.در حقیقت دیتا گرید ابزاری برای مدیریت بهتر داده هایی است که ساختاری مشابه دارند اما تعداد آنها بسیار زیاد است.
آموزش ساخت دیتا گرید در SharePoint
شما در ابتدا با ایجاد یک ستون و ورود به SilverLight باید لیستی از کوئری ها را ایجاد کنید. برای این منظور درنوار ابزار بالا در تب دیزاینر Designer باید لیست کوئریز List_Queries را انتخاب کنید و در همان نوار نکات مد نظر را وارد نمایید. سپس در ستون سمت راست سیلورلایت باید کنترلر دیتا گرید را انتخاب و فعال کنید.
در گام دوم در توضیحات و تنظیمات دیتاگرید باید مشخص کنید که این اطلاعات از کدام لیست خوانده و یا صدا زده شود.
در گام سوم شما باید در تب Value که دومین تب تنظیمات است گزینه چهارم را انتخاب کنید گزینه ای که عبارت The value will be retriered from a list query نوشته شده است.
در گام چهارم نوبت به صفحه بندی اطلاعات می باشد. هرچه اطلاعات بیشتری را وارد کنید قطعا نیاز شما برای مدیریت صفحات و داده ها باید دقیق تر شود. شما می توانید عدد مد نظر خود را در قسمت پیج سایز PageSize وارد کنید. به طور مثال عدد 10 به این معناست که در هر صفحه گزارش دهی تنها ۱۰ آیتم در معرض نمایش باشد.
اینکار در تب پنجم یا همان اکسترا Extra انجام می پذیرد.
در گام پنجم در تب اکسترا Extra شما باید در قسمت Field تغییراتی را لحاظ کنید. یعنی در قسمت Name باید Field شیرپوینتی را با حروف کوچک و بزرگ یادداشت کنید و در قسمت Header که در زیر مجموعه هر Field است نامی که می خواهید در جدول به کاربر نمایش داده شود را بنویسید.
لازم به ذکر است که برای دریافت عملکردی بهتر در بخش Name از حروف انگلیسی استفاده شود و در بخش Header تمامی نام ها فارسی باشد.
از جمله اقدامات دیگر:
- تغییر ستون گرید ها با ایجاد تغییرات در Check Mark به راحتی انجام می پذیرد.
- امکان گروه بندی کردن ستون ها با تغییر گزینه ها در Check Mark فراهم شده است.
- امکان تنظیم نمایش رکورد ها و اطلاعات فعال و پویا در قسمت List Queries Per Page فراهم شده است.
تنظیمات اسکریپت در دیتاگرید Data Grid
- ممکن است اسکریپت های مختلفی برای یک پروسه نوشته شده باشد. شما می توانید با گزینه های مختلف و فعال سازی آنها مدیریت بهتری برای اطلاعات داشته باشید. به طور مثال در قسمتData Loaded Script می توانید مشخص کنید که اگر دسترسی به منبع اطلاعات غیر مستقیم باشد و یا Bind شده باشد، تمامی اسکریپت های فعال و نوشته شده برای دیتا های در حال لود اجرای شوند.
- و یا می توانید در قسمتSelection Change Script مشخص کنید که هنگامی که تعدادی داده در گرید انتخاب شوند، بتوانیم با نوشتن اسکریپت بیان کنیم که چه اتفاقی برای هر رکورد اجرایی شود.
نکات مهم در حین استفاده از دیتا گرید در پاورفرم شیرپوینت
- برای وارد کردن اطلاعات شما حتماً باید اول فرم را ذخیره کنید تا تنظیمات اجرایی شود. سپس به مرحله ورود اطلاعات در جداول بروید.
- به ازای هر New Value می توانید داده یا دیتا در لیست ذخیره کنید اما اگر در دل ما در دیتا گرید نمایش ندهید.
- برای مشاهده هر Value ایجاد شده در دیتا گرید شما باید یک Name، نام مربوطه را به دقت وارد کنید.
- هر New Feild به معنی اضافه کردن یک ستون در دیتا گرید است.
- در تنظیمات قسمت Name نام فیلد ساخته شده را وارد کنید و در قسمت Header نامی که در گرید می خواهید نمایش داده شود.
نمونه فرم های ساخته شده با دیتا گرید
شما می توانید هر فرم و ساختار داده ای را در دیتاگرید ایجاد کنید و آن را بدون هیچ گونه محدودیتی مدیریت کنید. تفاوتی ندارد که تعداد داده ها چقدر است شما با فعال کردن تنظیمات خاص می توانید به راحتی داده های فعال را پوشش دهید و گزارش مربوط به آن ها را مشاهده کنید. در مقاله های قبل برای فرم ساز BPC Power Form نمونه فرم ساخت رزومه را ایجاد کردیم و آموزش دادیم. شما با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید هزاران داده را در کوتاه ترین زمان جمع آوری و دسته بندی کنید.امیدوارم توانسته باشیم در مقالات آموزشی گرین لاین به شما برای افزایش کارایی و مدیریت ساختارهای سازمانی با شیرپوینت کمک کرده باشیم.