power bi چیست ؟
استفاده گسترده از ارتباطات بیسیم، توسعه سریع فناوری های اینترنتی و همچنین افزایش کاربران آن و تعامل در شبکه های اجتماعی باعث ایجاد بستری برای تولید انبوه عظیمی از اطلاعات شده است. که در نتیجه فرصت مناسبی برای کسب و کار ها به وجود می آورد تا بتوانند تصمیم گیری هایی مبتنی بر دیتا انجام دهند و البته بدون کمک هوش تجاری امکان پذیر نیست چون جمع آوری دیتا های خام عملا کارایی ندارد. هوش تجاری یا power bi مجموعه ای از متدلوژی ها، فرایند ها، معماری ها و تکنولوژی هایی است که داده ی خام را به اطلاعات مفید و معنادار تبدیل می کند که باعث بهینه سازی عملکرد و سودآوری شرکت ها می شود.
کاربرد power bi چیست؟
به زبان ساده و با کمک یک شرکت فرضی کارایی هوش تجاری را بیان می کنیم. شرکت فرضی در نظر می گیریم که دارای بخش های مختلفی است.
- بخش مالی و بازرگانی ( تولید دیتا، کار های حسابداری و حقوق و … )
- بخش تولید ( تولید دیتا با توجه به زمان تولید، بهای تمام شده و … )
- بخش رضایت سنجی مشتریان ( تولید دیتا با دلایل رضایت یا نارضایتی مشتریان )
- کمپین های بازاریابی ( تولید دیتا با مقایسه عملکرد رسانه های مختلف برای تبلیغ و بازاریابی )
- رضایت سنجی کارکنان ( تولید دیتا با دلایل رضایتی یا نارضایتی )
همان طور که مشاهده می کنید این شرکت همواره در حال تولید دیتا است که جمع آوری آن بدون پردازش و ارتباط با یکدیگر کارایی خاصی ندارد اینجاست که هوش تجاری به کمک شرکت ها و سازمان ها می آید.
وظایف مهندسین پاور بی آی چیست ؟
مهندسین پاور بی آی سیستم های مورد استفاده برای جمع آوری و تجزیه تحلیل دیتا های هوش تجاری را طراحی، پیاده سازی و نگه داری می کنند. آن ها داشبورد، پایگاه داده و سایر پلتفرم ها را ایجاد می کنند تا امکان جمع آوری و ارزیابی کارآمد دیتا ها را فراهم کنند.
سپس دیتا های جمع آوری شده را برای تجزیه و تحلیل آماده کرده و مصور می کنند تا نتایج تجزیه و تحلیل را برای تصمیم گیری عملیاتی در دسترس کاربران تجاری قرار دهند به عبارت دیگر علم هوش تجاری می تواند همه ی سیستم ها را به هم وصل کند و دیتا ها را یکپارچه ببیند و با توجه به آن گزارشات مختلف بسازد آن هم فقط برای یکبار و بعد از آن با رفرش کردن آن تمام تغییرات به طور خودکار اعمال می شود.
چرا از پاور بی آی باید استفاده کنیم ؟
ضرورت استفاده از هوش تجاری :
- توانمندسازی کاربران غیرفنی سازمان برای هدایت و تجزیه و تحلیل گزارش ها
- تسهیل در تصمیم گیری ها که جز اهداف اصلی هوش تجاری است.
- استانداردسازی و ایجاد سازگاری بین ساختار های شرکتی
- شناسایی فرصت های کسب و کار قبل از اینکه رقبا آن را تصاحب کنند و همچین تشخیص زود هنگام خطرات
- ارائه به موقع به روزرسانی و گزارش گیری خودکار و تحلیل داده ها برای کاربران کسب و کار
- تقسیم بندی مشتریان و شناسایی تغییر در گرایش و رفتار مشتریان
که نهایتا همه موارد فوق باعث افزایش بهره وری در کسب و کار می شود.