بررسی شرط ها در حالت جدید
هدف اصلی
در این بخش آموزشی قصد ما پرداختن به موضوعی است که در بخش کدنویسی پاورفرم یا همان اسکریپت نویسی(JavaScript) از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در این مقاله به مبحث بررسی شرط ها در پاورفرم میپردازیم.
مواقع مورد نیاز جهت استفاده
همان طور که حتما تاکنون به این موضوع بر خورده اید، گاهی نیاز است که قسمتی از فرم شما تحت شرایط خاصی نمایش داده شود و یا عملیات خاصی تحت آن شرایط اجرا شود. در این مواقع شما نیاز به مبحث بررسی شرط ها خواهید داشت، که همان مبحث If در برنامه نویسی میباشد.
چگونگی استفاده از شرط ها
چگونگی استفاده از If در پاور فرم از لحاظ نگارشی تفاوتی با اکثر زبان های برنامه نویسی ندارد و نوشتار آن به شکل زیر میباشد:
}If( condition )
; command
{
که در قسمت condition شرطی را که باید تحت آن شرایط دستور شما اجرا شود را نوشته و در قسمت command دستور موردنظر را جهت اجرا و پیاده سازی بنویسید.
توجه داشته باشید در قسمت condition مقدار عبارت شماباید true یا false باشد.
بررسی شرط ها در حالت جدید
یکی از شرایطی که شاید بیشترین کاربرد را برای بررسی شرایط داشته باشد، چک کردن و یا بررسی یک شرایط در حالت مورد جدید در پاورفرم میباشد؛ یعنی شما میخواهید بررسی کنید که اگر کاربر در حال ثبت آیتم جدید است دستور خاصی را اجرا نمایید.
کد مخصوص بررسی حالت جدید به شکل زیر میباشد:
()form.IsNewRecord
زمانی که شما از این کد استفاده میکنید، مقدار آن true یا false است؛ یعنی این کد به تنهایی میتواند در قسمت condition بررسی شرایط ما قرار بگیرد. مقدار آن در شرایطی که کاربر در حالت مورد جدید باشد، true و در غیر این صورت false میباشد.
مثال های استفاده برای بررسی شرط ها
برای مثال اگر شما میخواهید در حالت جدید کاربر شما یک تب را مشاهده نکند، میتوانید از کد زیر استفاده نمایید:
}if( form.IsNewRecord() )
;form.HideTab(0)
{
فرم شما با نوشتن این کد در قسمت LoadCompleted در حالت جدید تب اول را پنهان میکند.
یک مثال دیگر که میتواند کاربردی باشد این است که فرم ما شما در حالت آیتم جدید وارد تب دوم و در غیر این صورت وارد تب سوم شود. شما میتوانید از کد زیر برای این منظور استفاده نمایید:
}if ( form.IsNewRecord() )
;form.SelectTab(1)
} else {
{ ;form.SelectTab(2)